Verlengen

Het verlengen van de uitleentermijn is mogelijk, tenzij het materiaal voor iemand anders is gereserveerd. Verlengen kan 2 keer. Een verlenging geldt als een uitlening en wordt afgetrokken van het totaal aantal leenstrippen op je abonnement.

Voor het verlengen van materialen waarvoor leengeld is verschuldigd, moet je dit opnieuw betalen.

Verlengen van de uitleentermijn kan op verschillende manieren:

 1. Via internet

  Om de uitleentermijn te kunnen verlengen op de website van de bibliotheek moet je eerst inloggen. Onder 'Verlengen' kun je de uitleentermijn aanpassen. Volg hiertoe de aanwijzingen op het scherm.
  Na het verlengen krijg je de nieuwe datum te zien waarop de materialen uiterlijk moeten worden ingeleverd. Deze kan soms afwijken van de openingsdagen van de bibliotheek! 
 2. In de bibliotheek

  In de bibliotheek kun je via de catalogus zelf de uitleentermijn verlengen. Log in en verleng op dezelfde manier als via internet (zie onder 1.). Als het niet lukt, kun je een medewerker om hulp vragen.
 3. Telefonisch

  Je kunt de bibliotheek tijdens de openingsuren bellen om de uitleentermijn te laten verlengen. Houdt hierbij s.v.p. je bibliotheekabonnement(en) bij de hand voor je lidmaatschapsnummer(s).
  Sommige bibliotheken brengen voor het telefonisch verlengen kosten in rekening.

Let op:

 • Je bent zèlf verantwoordelijk voor het verlengen, dus controleer s.v.p. of het verlengen correct is gebeurd!
 • Een verlenging geldt als een nieuwe uitlening en wordt afgetrokken van het aantal leenstrippen op je abonnement.
 • Een verlenging van een item waarvoor leengeld berekend wordt, kost opnieuw het verschuldigde bedrag. Dit geldt voor het verlengen van geleende materialen van de Centrale Discotheek Rotterdam via Muziekweb en voor het verlengen van games van Bibliotheek Assen.
 • Als op het moment van verlengen de uitleentermijn al is verstreken, wordt te-laat-geld in rekening gebracht. Dit kun je betalen bij je volgende bezoek aan de bibliotheek.
 • Soms is het niet mogelijk de uitleentermijn te verlengen, bijvoorbeeld als het materiaal is gereserveerd. Dit wordt gemeld op het scherm; de inleverdatum wordt dan ook niet aangepast.
 • Verlengen en reserveren is niet mogelijk indien het bedrag dat je de bibliotheek verschuldigd bent meer dan € 5,- bedraagt of als een bedrag langer dan twee maanden openstaat.