Wat betekent vrijheid voor jou? Bijvoorbeeld als je een beperking hebt, gevlucht bent of als je je vrouw voelt, maar een mannenlichaam hebt. Welke vrijheid heb je gekregen, welke keuzes kun je maken? 

Deze en vele andere vragen kun je stellen in de Mensenbieb in Roden, naar aanleiding van '75 jaar vrijheid'. 

2020 staat in het teken van 75 jaar vrijheid. De bibliotheek wil mensen vrijheid laten bekijken door andermans ogen. Vrijheid betekent voor een Syrische vluchteling iets anders dan voor iemand die bijvoorbeeld transgender is. Daarom komt de Mensenbieb naar Roden. Want door verhalen te delen en van elkaar te leren, dragen we bij aan een sociale en duurzame samenleving.

Kom langs, luister en leer

Toegang is gratis. Je kan 20 minuten met een ‘levend boek’ in gesprek en de verhalen leren kennen die schuilgaan achter een naam, een woord, een gezicht. Verruim je blik en leer nieuwe werelden kennen in de Mensenbieb. Leer welke vrijheid je hebt om keuzes te maken.

Een gesprek reserveren

Wil je er zeker van zijn, dat je met de gewenste persoon kunt spreken? Reserveer dan een gesprek op www.mensenbieb.nl/reserveren.

Als bezoeker ga je persoonlijk in gesprek met iemand die je anders misschien niet snel zou ontmoeten. Je leert de persoon achter een woord of ‘etiket’ kennen en viert samen de vrijheid om jezelf te zijn.