Op zaterdag 15 december wordt het Peter van der Velde-jaar afgesloten in het MFA in Roderwolde. Vanaf 14.15 uur is iedereen welkom om op een feestelijke wijze het dit jaar af te sluiten, samen met iedereen die dit jaar heeft mogelijk gemaakt.

Op 5 februari 1918 werd Peter van der Velde geboren. Nu, 100 jaar, later spreken zijn verhalen en gedichten nog altijd tot de verbeelding. Bibliotheken Noordenveld, de gemeente Noordenveld, het Huus van de Taol, de Drentse schrijver Martin Koster, Fokko Rijkens namens Stichting KC Conzep, Historische Vereniging Roon, Dorpsbelangen Roderwolde, openluchtspelen Roderwolde en Willem van der Velde hebben daarom een Peter van der Velde-jaar georganiseerd.

Tijdens de afsluiting nemen we de bezoekers in vogelvlucht mee door het Peter van der Velde-jaar met voordrachten en liedjes. Ook wordt deze middag de winnaar van de Peter van der Velde Schrijfwedstrijd bekend gemaakt.

Wilt u deze middag ook aanwezig zijn meld u dan aan bij Bibliotheek Roden op telefoonnummer 088-12 8245 of kom langs. Mailen kan ook naar info@bibliotheekroden.nl.