Via de computer kun je steeds meer regelen. Handig, maar lastig als je er weinig of geen ervaring mee hebt. Met de cursus Klik & Tik kun je in je eigen tempo en stapsgewijs gaan werken met de computer en internet.

Locatie: Doorlopend aanbod in de bibliotheken Norg, Peize en Roden
Kosten: Deelname is gratis

Deze cursus start op maandagochtend 12 november om 9.30 tot 11.30, in een kleine groep en onder begeleiding van gecertificeerde docenten. Bij de start van de cursus ontvang je een werkboek.

Datum: 12 nov
Begintijd: 9:30 uur
Locatie: Norg
Kosten: Gratis

De bekende journalist, Ruslandkenner en schaakliefhebber Alexander Münninghoff geeft donderdag 15 november een lezing in restaurant Tafel20 op uitnodiging van Noordenveldleest.

Datum: 15 nov
Begintijd: 20:00 uur
Locatie: Restaurant Tafel20, Westeind 7, Norg
Kosten: € 7,50

Bibliotheken Noordenveld, Huus van de Taol, Gemeente Noordenveld, de Cultuurcoach van Win, Historische Vereniging Roon, Dorpsbelangen Roderwolde, Gemeente Noordenveld, Martin Koster en Fokko Rijkens werken samen voor het bevorderen van de streekcultuur. Peter van der Velde, hoofdmeester in Roderwolde werd honderd jaar geleden geboren en heeft ons prachtige, Drentse gedichten en verhalen nagelaten. Daarom is het jaar 2018 uitgeroepen tot Peter van der Velde-jaar met tal van activiteiten.

Momenteel kan men gedichten of verhalen insturen voor de schrijfwedstrijd: Schrijven in de stijl van Peter van der Velde. Dit kan tot en met 25 november kan men gedichten of verhalen insturen naar y.timmer@biblionetdrenthe.nl. Ook is er een tentoonstelling in Kunstencentrum 38; Peter van der Velde Woord en Beeld. Kunstenaars en dichters tonen hier hun werk dat geïnspireerd is op het werk van Peter van der Velde. 

Tijdens deze tentoonstelling wordt op 25 november een literaire lezingenmiddag gehouden. Abel Darwinkel – initiator ‘Peter van der Velde jaar’ Henk Nijkeuter – literatuurkenner, houdt korte inleiding over werk van Peter van der Velde. Henk Scholte – muzikant, heeft teksten van Peter van der Velde op muziek gezet. Jan Veenstra – schrijver Marga Kool – schrijver/dichter Ton Peters – redactielid Roet, vertelt over zijn correspondentie met Peter van der Velde. Fieke Gosselaar – schrijver, kort geleden met roman succesvol landelijk gedebuteerd. Kasper Peters – schrijver, voormalig stadsdichter Groningen. Toegangskaarten voor de literaire middag en voor de tentoonstelling zijn 7.- euro inclusief een consumptie. Toegang gratis tot 18 jaar

Kaarten hiervoor kunnen worden gekocht bij Daan Nijman, Roden. https://tickets.daannijman.nl/kunstencentrum-k38/

 

Datum: 25 nov
Begintijd: 14.00
Locatie: K38
Kosten: 7

Elke eerste woensdag van de maand kan je in Bibliotheek Roden terecht voor het MaPa café en Boekstart voorlezen voor dreumesen. Hier staat ontmoeting voorop, ontmoeting met andere ouders verzorgers of gastouders. Voor de kinderen is er ruimte om te spelen en zijn er andere kinderen om mee te spelen. Ook zal er fruit en drinken zijn. We starten om 9.30 uur en rond 10.30 uur wordt er voorgelezen. Voor alle dreumesen met hun ouders, verzorgers, grootouders, gastouders, oppas.

Datum: 05 dec
Begintijd: 9.30
Eindtijd: 12.30
Locatie: Roden
Kosten: Gratis

Bibliotheken Noordenveld, Huus van de Taol, Gemeente Noordenveld, de Cultuurcoach van Win, Historische Vereniging Roon, Dorpsbelangen Roderwolde, Gemeente Noordenveld, Martin Koster en Fokko Rijkens werken samen voor het bevorderen van de streekcultuur. Peter van der Velde, hoofdmeester in Roderwolde werd honderd jaar geleden geboren en heeft ons prachtige, Drentse gedichten en verhalen nagelaten.

Daarom is het jaar 2018 uitgeroepen tot Peter van der Velde-jaar met tal van activiteiten.

Datum: 15 dec
Begintijd: 14:30
Eindtijd: 16:00
Locatie: MFA Roderwolde
Kosten: Gratis

Elke donderdagochten van 9.30 tot 11.00 uur Brei-cafe in Bibliotheek Roden. Ontmoeting, gezelligheid en breien staan tijdens dit brei-café centraal. Iedereen is van harte welkom en deelname is gratis. Een abonnement van de Bibliotheek is niet verplicht.

Begintijd: 9.30
Eindtijd: 11.00
Locatie: Wekelijks Bibliotheek Roden
Kosten: Gratis

Deel deze pagina