Via de computer kun je steeds meer regelen. Handig, maar lastig als je er weinig of geen ervaring mee hebt. Met de cursus Klik & Tik kun je in je eigen tempo en stapsgewijs gaan werken met de computer en internet.

Inhoud Klik & Tik

• Basisvaardigheden: typen, klikken, websites bekijken
  • Het internet op: e-mailen en downloaden
  • Samen op het web: sociale netwerken, links, weblogs

Cursussen in gemeente Noordenveld

In alle bibliotheken in Noordenveld vindt deze cursus doorlopend plaats. Voor vragen of aanmelden kun je telefonisch contact met ons opnemen. Of loop even binnen in de bibliotheek. Wij informeren je graag!

De cursus Klik & Tik is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Bibliotheek Norg
Brink 1

Bibliotheek Peize
Esweg 2

Bibliotheek Roden
Heerestraat 178

Locatie: Doorlopend aanbod in de bibliotheken Norg, Peize en Roden
Kosten: Deelname is gratis

70 enthousiaste fietsers hebben zaterdag 30 juni deelgenomen aan de literaire Peter van der Velde fietstocht. Om 9.30 werd bij Bibliotheek Roden de fietsroute geopend door Wethouder Alex Wekema, Kuneke Jansma, cultuurcoach van Win en Illeen Nienhuis, schrijfster van het winnende kindergedicht van OBS de Elsakker.

Deelnemers aan de fietstocht konden kiezen voor een route van ruim 20 of 50 kilometer voor onderweg was een pauzepakket beschikbaar. De fietsroute ging door de verschillende mooie plaatsen die Noordenveld rijk is. Maar ook langs plekken die voor veel deelnemers nog onbekend waren, zoals de Lebbestaok, een monument waar veel mensen over hebben gehoord, maar nog nooit de exacte locatie hebben gevonden. Ook stonden op verschillende plaatsen dichters die een gedicht voordroegen van Peter van der Velde of een gedicht van andere schrijvers uit Noordenveld.

Bibliotheken Noordenveld, Huus van de Taol, Gemeente Noordenveld, de Cultuurcoach van Win, Historische Vereniging Roon, Dorpsbelangen Roderwolde, Gemeente Noordenveld, Martin Koster en Fokko Rijkens werken samen voor het bevorderen van de streekcultuur. Zij hebben 2018 uitgeroepen tot het Peter van der Velde-jaar. 2018 is het 100ste geboortejaar van Peter van der Velde, deze Drentse schrijver uit Roderwolde heeft prachtige gedichten en verhalen nagelaten en een grote rol gespeeld in het waarborgen van de geschiedenis en erfgoed van Noordenveld.

De fietsroute blijft het hele jaar beschikbaar maar is slechts een klein onderdeel van het Peter van der Velde jaar. Binnenkort wordt een schrijfwedstrijd gelanceerd maar ook tijdens de onderstaande activiteiten wordt aandacht geschonken aan het Peter van der Velde- jaar:

26-08-2018 Liefair in Lieveren

24/25/28/29-08-2018 Openluchtspelen Roderwolde

01-09-2018 Wat 'n Kunst

09-09-2018 Rowolmerfair in Roderwolde

09-11-2018/02-12-2018 Expositie in K38

12-11-2018 Roneravond

15-12-2018 Feestelijke afsluiting Peter van der Velde-jaar in het MFC Roderwolde

Locatie: Roden, Norg, Peize